Jdi na obsah Jdi na menu
 


13.ročník tenisového turnaje Legendy Open

2. 9. 2021

Na slavičínských antukových kurtech Oáza ve Slavičíně proběhl v sobotu 28. srpna 2021 již třináctý ročník tenisového turnaje v deblu. Pořadatelé ze slavičínských fotbalových internacionálů tentokrát poprvé v historii pozměnili pravidla a před turnajem si každý hráč svého spoluhráče vylosoval. Prvenství zde z předchozích ročníků obhajovala slavičínsko-litvínovská dvojice Petr Koseček a Libor Matějovič. Hrátky osudu však rozhodly, že po úvodním losu měla tato dvojice hrát znovu spolu. Zde ale ukázali hráči gesto fair play a hrát navzájem odmítli.

 

Rozběhly se tak boje ve dvou skupinách, kde startovalo po čtyřech dvojicích. Zde se hrálo systémem každý s každým a první dva debly postupovaly do semifinále. V A skupině si postup zajistily dvojice Libor Matějovič – Zdeněk Šiška st. a Dorůček – Milan Both. V B skupině dominovaly páry Petr Koseček – Petr Ptáček  a Pavel Tomeček – Ptáček Milan. První semifinále přineslo jednoznačnou výhru 6:1 dvojice Libor Matějovič – Zdeněk Šiška ml. nad deblisty Pavlem Tomečkem a Milanem Ptáčkem mladším. Druhé semifinále přineslo obrovské drama a výhru 7:5 dvojice Dorůšek – Both, kteří si tak zajistili postup do finále.

 

Finálové klání bylo odloženo kvůli dešti o dvě hodiny a lépe jej pak zvládla dvojice Libor Matějovič – Zdeněk Šiška st., kteří zdolali pár Dorůček- Milan Both 6:4. O třetí místo se nakonec nehrálo a bylo udělana oběma semifinalistům. Nejlepším hráčem byl vyhlášen Milan Both. Cenu talent roku dostal nestárnoucí Olda Majc a cenu diváků obdržela deblová dvojice Jaromír Smolek – Vladislav Durďa.

 

Po turnaji následovala oslava loňských šedesátých narozenin velké legendy slavičínského fotbalu Jaromíra Smolka, který působil i v druholigovém Uherském Brodě a také na Vsetíně. Nechybělo dobré jídlo, pivo, víno a zpěv a všichni se už těší za rok, na další, již čtrnáctý ročník.

 

1. místo – Libor Matějovič – Zdeněk Šiška st.
2. Dorůšek – Milan Both
3. Pavel Tomeček – Milan Ptáček
3. Petr Koseček – Petr Ptáček
5. Jaromír Smolek – Vladislav Durďa
6. Alois Strnad – Olda Majc
7. Štěpán Heiník – Jiří Váňa
8. Rostislav Fryzelka – Jarda Saňák

 

Kos

 

Akce byla podpořena z grantu města Slavičín.

 

Náhledy fotografií ze složky Legendy Open po třinácté