Jdi na obsah Jdi na menu
 


Turnaj v Hradišti 2015

20. 12. 2015

KDEBA UŽ CHODÍ - výsledky šly stranou !!!!!

Fotbaloví internacionálové Slovácké Slavie Uherské Hradiště na trofej pro vítěze šestého ročníku domácího mezinárodního halového turnaje nedosáhli. Obhájili „jen“ bronz. Smutní ale nejsou, radost jim totiž udělal bývalý spoluhráč Lubomír Melichárek, který si „sám“ přišel pro symbolický šek na 50 tisíc korun. A přitom je před dvěma lety postihla mozková příhoda.

Peníze mezi sebou vybrali právě internacionálové a zajistili tak „Kebovi“ rehabilitační pobyt v sanatoriu v Klimkovicích. „Měsíc v lázních mu určitě prospěl, ale tím naše pomoc nekončí. I když dělá pokroky, jeho zdravotní stav stále ještě není podle našich představ. Už domlouváme konzultaci s primářkou Uherskohradišťské nemocnice,“ vzkázal kamarádovi Karel Kuba, kouč internacionálů Slovácké Slavie. Když si měl Melichárek převzít šek, vstal z invalidního vozíku a za pomoci francouzských holí a syna došel za obrovského potlesku do středu hřiště. „Bylo to hodně emotivní,“ říká Kuba, který ocenil gesto Slavičína. „Vybrali mezi sebou pět tisíc, které Kebovi věnovali,“ smekl.

V samotném turnaji byla Slovácká Slavia dlouho nahoře, porazila Hodonín a vzápětí i Trnavu, což nikdo jiný nedokázal, jenže pak přišla nečekaná ztráta se Slavičínem. „Rychle jsme prohrávali 0:2, ale zápas otočili a ještě dvě sekundy před koncem vedli 3:2. Bohužel, pak přišla obrovská chyba, která nás v konečném důsledku zřejmě stála druhé místo,“ posteskl si Kuba, který měl k dispozici tým s věkovým průměrem 54 let. Mladší generaci hráčů totiž trápí zdravotní problémy.

„Ale o výsledky ani tak nešlo, hlavní bylo pomoci Lubošovi,“ zdůraznil bývalý vynikající bek Slovácké Slavie, pražské Slavie nebo Českých Budějovic.

Do Síně slávy Slovácké Slavie byly slavnostně uvedeni Igor Štefanko, který před týdnem slavil 70. narozeniny, Miroslav Kadlec sen. a Antonín Abrhám, kteří dostali dres se svým číslem.  

Zrcadlo výsledků: Slovácká Slavia - Hodonín 5:3, Smělík 2, Kromsián, Soviš, Flašar, - Trnava 2:0, Uhlíř, Palčík, - Slavičín 3:3, Kromsián, Smělík, Hladiš, - Vítkovice 1:2, Soviš. Konečné pořadí: 1. Trnava, 2. Vítkovice, 3. Sl. Slavia, 4. Hodonín, 5. Slavičín.

SLOVÁCKÁ SLAVIA: Barcuch, Kroebl - Uhlíř, Flašar, Soviš, Kromsián, Botek, Palčík, Hladiš, Smělík, Jevický, Nožička.

Autor: PETR ČECH

 Více o turnaji v roce 2014 si můžete přečíst zde - http://www.regionvalassko.cz/aktuality4_zobraz.php?lang=1&id=385&akt=645&page=19

nově taky :

http://slovacky.denik.cz/fotbal_region/internacionalove-slovacke-budou-hrat-pro-kebu-20151211.html

fotky z turnaje :

http://pekosan.rajce.idnes.cz/Internacionalove_FC_TVD_Slavicin_v_Uh._Hradisti_2015

VIDEO z turnaje si můžete prohlédnout v závěru vysílání TV Slovácko - https://www.youtube.com/watch?v=tS5tzVWNbj8

 

Náhledy fotografií ze složky Turnaj v Hradišti 2015