Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tým Kovaříků obhájil prvenství ve Štěpánském turnaji

27. 12. 2014

SLAVIČÍN: Překvapením turnaje byly výkony TVD a Zahradní, individuální ocenění si odnesli hráči Švajda a Both a brankář Ocelík

 

Již 32. ročník Štěpánského turnaje v sálovém fotbalu - futsalu ve slavičínské sportovní je minulostí a samotný turnaj přinesl kvalitní podívanou se spoustou výborných individuálních výkonů a také hezkých branek. Tradičních osm týmů bylo znovu rozděleno do dvou skupin a především A skupina přinesla od úvodu lité boje, které se rozhodovaly kolikrát až v samotném závěru. Pomalý rozjezd měli Hugoni s ligistou Jožkou Hnaníčkem z Příbrami v sestavě, překvapením naopak byli výsledky celku TVD, za který nastoupili i bývalí reprezentanti Světlík s Bothem. Hugoni nakonec proklouzli do semifinálových bojů na úkor hrádecké Závady, která neměla v závěru příliš potřebného štěstí a před semifinálovými branami skončili i Hadráři.

Ve druhé skupině dominovali od úvodu Kovaříci, které vedl za jasným postupem hráč Slovácka Martin Holek podporovaný výtečným brankářem z místního Jerevanu Alešem Ocelíkem. Druhé postupové místo si nakonec zajistili futsalisté Paneláků, kteří byli ale blízko vyřazení, od nějž jej zachránil patnáctiletý brankář Číž. Překvapivými výkony se prezentovali hráči týmu Zahradní, kteří si po dlouhých letech připsali výhru v turnaji. Za očekáváním trošku zůstal celek pořádající HOPY, který sice měl široký kádr, ale výsledkově ani herně to nepomohlo. Skupinu nakonec vyhráli bez zaváhání Kovaříci a druhé místo brali hráči TJ Paneláky.

V prvním semifinálovém duelu chyběl týmu TVD Ivo Světlík, který odjel s rodinou na hory, ale nakonec se přeci jen podařilo týmu vedeného Oldou Majcem vybojovat přes Paneláky postup do finále. Bylo to však až po penaltovém rozstřelu, TVD ještě minutu a půl před koncem vedlo brankou Šándora, za Paneláky srovnal v power play další bývalý český reprezentant v sálovce Filip Macek. V penaltovém rozstřelu se vyznamenal brankář Gregušiak jednou lapenou penaltou a poslal tým TVD do finále. Tam si museli "Tévéďáci" počkat na lepšího z druhého semifinálového duelu mezi Kovaříky a Hugony. První branku dali Kovaříci, Hugoni dokázali srovnat v poslední vteřině první půle. Druhý poločas přinesl dramatickou podívanou a zápas rozhodla utěšená branka Martina Holka a při závěrečné power play se trefil i brankář Ocelík.

V rozstřelu o třetí místo mezi Paneláky a Hugony rozhodovala až poslední penaltová série, kdy benjamínek Číž vychytal ligistu Jožku Hnaníčka a Hugonům tak stejně jako v loňském roce, zůstaly jen bramborové medaile. Finálový duel mezi Kovaříky a TVD ovlivnila již první minuta, kdy se trefil Martin Holek a poslal svůj tým do vedení. Kovaříci postupně navyšovali svůj náskok, hráčům TVD už přeci jen chyběli síly z těžkých duelů ve skupině a také vinou zranění některých hráčů. Konečný výsledek byl 4:1 pro Kovaříky, kteří tak po roce mohli znovu zvednout vítěznou trofej věnovanou městem Slavičín. Nejlepším střelcem turnaje byl Petr Švajda z týmu Kovaříků, nejlepším brankářem byl vyhlášen Aleš Ocelík z téhož týmu a cenu pro nejlepšího hráče bral Milan Both z týmu TVD. Turnaj odřídili Jirka a Staňa Belžík společně s Olinem Frajtem, organizace turnaje také klapala na jedničku a po celý den zaplněná slavičínská hala viděla velmi kvalitní futsalové zápasy.

Příští - již 33. ročník se bude hrát ve stejném termínu, tedy na Štěpána a pořadatelem budou tentokrát Hugoni.

Konečné pořadí Štěpánského turnaje:

1. místo - Kovaříci

2. místo - TVD

3. místo - Paneláky

4. místo - Hugoni

5. místo - Závada

6. místo - Zahradní

7. místo - Hadráři

8. místo - HOPA

-kos-