Jdi na obsah Jdi na menu
 


VII.ročník tenisového turnaje má své vítěze - Fibich J+Miklas P.

14. 9. 2015

TENIS: VII. ročník turnaje Legendy open se vydařil

SLAVIČÍN: Vítězství v turnaji si poprvé v historii odnáší dvojice Petr Miklas a Josef Fibich, když ve finále odvrátila hned šest mečbolů

Za ideálního tenisového počasí se v sobotu 12. září 2015 uskutečnil na antukových kurtech Oáza ve Slavičíně již VII. ročník deblového turnaje Legendy open. Ten nakonec přilákal na slavičínské kurty osm deblových párů, které byly rozděleny do dvou skupin po čtyřech účastnících. V A skupině si prvenství zajistila dvojice Petr Miklas a Josef Fibich před párem Radek Bartoš a Petr Koseček. V B skupině hrála prim dvojice Zdeněk Šiška a Jaroslav Benko, která ji vyhrála před párem Libor Argaláš a Štěpán Heiník. Ve čtvrtfinále k velkým překvapením nedošlo, nejprve Miklas s Fibichem vyřadili dvojici Jarda Málek s Rosťou Fryzelkou, dvojice Bartoš - Koseček neměla problémy s dvojicí Mirek a Tomáš Strnadovi. Deblový pár Šiška - Benko až v tiebreaku udolala rodinný tým Milanů Ptáčkových a Argaláš s Heiníkem vyřadili dvojici Jarda Smolek a Tonda Vaněčka.

V semifinále na sebe nejdříve narazily dvojice Miklas - Fibich proti Argaláš - Heiník a po dvousetové výhře se z postupu do finále radoval prvně jmenovaný pár. Ve druhém semifinále až tiabreak rozhodl o postupu do finále dvojice Bartoš - Koseček nad Šiškou s Benkem. Finálové utkání bylo důstojným vyvrcholením celého turnaje, v třísetové bitvě se z vítězství v VII. ročníku radoval pár Miklas - Fibich po výsledku 4:6,6:4 a 9:7, nutno však dodat, že poražený pár již v závěrečném tiebreaku vedl 6:2 a 7:6 a utkání nedokázal dotáhnout do konce, ale i takové věci se ve sportu stávají. Po turnaji následovalo tradiční posezení slavičínských internacionálů a pořadatelé by chtěli v závěru poděkovat sponzoru turnaji Miloši Sláčikovi, dále p. Machalovi z firmy Nicoma a také TK Slavičín. 

Konečné pořadí VII. ročníku Legendy open:

1. Petr Miklas - Josef Fibich

2. Radek Bartoš - Petr Koseček

3. Zdeněk Šiška - Jaroslav Benko

3. Libor Argaláš - Štěpán Heiník

foto : http://lolas.rajce.net/Tenisovy_turnaj_VII.rocnik_-_2015

KOS

 

Náhledy fotografií ze složky VII.ročník tenisového turnaje Legendy Open