Jdi na obsah Jdi na menu
 


Internacionálové FC TVD skončili v Uh.. Hradišti čtvrtí

11. 12. 2017

Valachům nakonec chyběla jediná branka na třetí místo, vítězství v turnaji obhájil slovenský FC Spartak Trnava

 V sobotu 9. prosince se odehrál v Uherském Hradišti  již 19. ročník mezinárodního turnaje fotbalových internacionálů, který se dříve hrával jako memoriál Zdeňka Jánoše. Dostaveníčko si zde daly čtyři týmy, když z loňského ročníku chyběly fotbalové legendy MFK Vítkovice. Jako již tradičně se v turnaji představili fotbaloví internacionálové FC TVD Slavičín, kteří také disponovali nejstarším kádrem. Pořadatelé totiž posunuli věkovou hranici o pět let níže a to nad 40 let a v týmech se to jen hemžilo novopečenými čtyřicátníky. Slavičané v prvním utkání nastoupili proti domácí Slovácké Slavii, které z loňské sestavy zůstali jen brankář Pavel Barcůch, Libor Soldán a Radim Palčík a doplnili je mladíci Malůš, Nekarda, Činčala a další. Fotbalisté FC TVD Slavičín vystužili kádr o Milana Botha a Radka Bartoše, ale to na omlazené Uherské Hradiště nestačilo a Slavičané odešli z utkání s vysokou prohrou 1:8, když jim utekl začátek zápasu.

 V dalším utkání čekal na Slavičany obhájce prvenství FC Spartak Trnava, který přivezl na Slovácko velmi silný tým s několika bývalými ligisty v sestavě jmenovitě  - Ekharda, Bališe, Čmilianského, Kopačku, Kostku, Gašparíka nebo Róberta Nováka. Přesto Valaši favoritu dlouho vzdorovali a za stavu 2:3 jim dokonce nebyla uznána vyrovnávající branka. Závěr patřil ale slovenskému týmu, který nakonec vyhrál 8:3. V závěrečném duelu vyzvali Slavičané fotbalisty z Hodonína a podařilo se jim jít do vedení 4:1. To ale neudrželi a v dramatickém závěru skončilo utkání remízou 5:5, kdy Slavičín mohl v posledních sekundách rozhodnout. Remíza tak stačila Hodonínu ke třetímu místu, když měl o jednu branku lepší skóre než Slavičín. V dramatickém posledním duelu slovenská Trnava přetlačila domácí borce a vyhrála o jedinou branku 6:5 a obhájila prvenství. Zpestřením turnaje bylo i vložené utkání nastupující generace fotbalových internacionálů, kdy se na hrací ploše představily takové legendy, jako Tomáš Polách, Libor Došek, Jan Trousil, Tomáš Randa a další. Klání se vydařilo i po organizační stránce a všechny týmy se zůčastnily závěrečného posezení v restauraci Krček u fotbalového hřiště FC Slovácko.

Fotky z turnaje : https://pekosan.rajce.idnes.cz/Internacionalove_FC_TVD_Slavicin_v_Uh._Hradisti_2017/?utm_source=notification&utm_medium=email&utm_campaign=album-created

Výsledky turnaje internacionálů v Uh. Hradišti:

FC TVD Slavičín vs. Sl. Slavia Uh. Hradiště 1:8

Branka: Bartoš

FC Spartak Trnava vs. FK Hodonín 8:3

FC TVD Slavičín vs.FC Spartak Trnava 3:8

Branky: Bartoš, Hradil, Kupčík

Sl. Slavia Uh. Hradiště vs. FK Hodonín 9:3

FC TVD Slavičín vs. FK Hodonín 5:5

Branky: Argaláš 2, Both 2 a Bartoš

Sl. Slavia Uh. Hradiště - vs. FC Spartak Trnava 5:6

 

 Sestava FC TVD Slavičín:

 Dušan Konečný - Libor Argaláš, Štěpán Heiník, Zdeněk Kupčík, Josef Hradil, Radek Bartoš, Oldřich Majc, Jiří Váňa a Milan Both.

Kos- 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Hradiště 2017