Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prvenství ve Velikonočním turnaji obhájil tým Nicoma/TVD

19. 4. 2017

SLAVIČÍN: V turnaji hraném jako Memoriál Jožky Štrbáka hrálo pět mužstev hráčů nad 35 let, o vítězi nakonec rozhodovalo až celkové skóre

Ve slavičínské sportovní hale se na Velký pátek odehrál již XIII. ročník Velikonočního turnaje hráčů nad 35 let , který se hraje zároveň jako Memoriál Jožky Štrbáka, rodáka z Vysokého Pole a bývalého vynikajícího brankáře divizního Slavičína, druholigových Slušovic a také Vlachovic. V turnaji si letos dalo dostaveníčko pět týmů, kdy mužstvo ze Zahradní na poslední chvíli kvůli zranění svých hráčů odřeklo účast, ale v příštím ročníku by už Zahradní měla znovu startovat. Prvenství z loňského roku obhajoval tým Nicomy/TVD, který letos angažoval novou posilu - bývalého hráče slavičínského Jerevanu Tomáše Zoubka.

Týmy se v turnaji utkaly systémem každý s každým a hned na úvod šokovala Nevšová favorizovaný tým HOPY, v sestavě se zkušenými futsalisty Milanem Kovaříkem a Tomášem Hnilem. Nevšová poté nestačila na Nicomu/TVD, ale i tak měla stále medailové ambice. V závěru se v turnaji trošku přiostřilo, především v duelu Jestřabí s Nevšovou, což by se ale stávat v turnajích této věkové kategorie nemělo. O osudu XIII. ročníku se nakonec rozhodovalo až v samotném závěru, kdy HOPA porazila Nicomu/TVD a v následné minitabulce tří týmů měla stejný počet bodů i skóre s Nicomou/TVD. Nevšová měla také jednu prohru, ale v tabulce tří celků měla nejhorší brankový poměr. O vítězi tak rozhodovalo celkové skóre, které nakonec měli nejlepší hráči Nicomy/TVD a obhájili tak loňské prvenství.

Nejlepším hráčem brankářem turnaje byl vyhlášen Pavel Fojtík z Jestřabí, nejlepším střelcem Tomáš Zoubek z vítězného týmu, cenu pro nejlepšího hráče získal Tomáš Hnilo z HOPY a nejstarším hráčem byl Olda Majc z Nicomy/TVD. Turnaj odřídila bratrská dvojice - Jiří a Staňa Belžíkovi. Záštitu nad letošním ročníkem převzal místní futsalový klub SK Jerevan, který zakoupil poháry pro vítězné týmy a zapůjčil dresy a míče do hry. Poděkování patří všem sponzorům této tradiční futsalové akce a další ročník se odehraje ve stejném termínu.

Konečné pořadí XIII. ročníku:

1. Nicoma/TVD

2. HOPA

3. Nevšová

4. Jestřabí

5. AFLS MIX

FOTO z turnaje : Michaela Maňasová - http://hriboloid.rajce.idnes.cz/XIII._rocnik_fotbaloveho_turnaje_v_salove_kopane_Slavicin_35/